Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2-3 szklanki
woda

Farsz

kasza gryczana 1 woreczek
ser biały 1 kostka
boczek wędzony 20 dag ok.
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i serem

Kroki postępowania

1
Z mąki i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Krok 1 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
2
Ciasto rozwałkować na cienki placek .Szklanką wycinać krążki z ciasta.
Krok 2 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
3
Kaszę ugotować w osolonej wodzie,boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie na złoto.W miseczce wymieszać ugotowaną kaszę z podsmażonym boczkiem i z serem -wszystko dokładnie wymieszać ,doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
4
Gotowym farszem nadziewać krążki ciasta i zlepiać .
Krok 4 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto
5
Gotowe pierogi gotować w dużej ilości osolonej wody.Podawać polane tłuszczykiem.
Krok 5 - Pierogi z kaszą gryczaną i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 05.06.2014 13:58
Ja poproszę o takie
Aleksandra/Olcia 05.06.2014 12:48
uwielbiam te pierogi :)
adelajda 05.06.2014 12:34
lubię pierogi z takim nadzieniem :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak