Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone 60 dag
jajko 1 szt
kopek 1 pęczek
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
cebula biała 0,5 cebuli

Sos

wywar warzywny 1,5 litra
mąka 3 łyżki
woda 0,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie koperkowym

Do miski dajemy mięso mielone , jajko , cebulę pokrojoną w drobną kostkę i doprawiamy solą i pieprzem , wszystko razem mieszamy . Następnie formujemy kuleczki i obtaczamy w bułce tartej , smażymy na małym ogniu nasze klopsy . Wywar warzywny dajemy na mały ogień , żeby nam się gotował , wsypujemy koperku , gotujemy , podbijamy mąką z wodą by powstał na sos . Doprawiamy kucharkiem jak jest potrzeba . Pod koniec na chwilę dajemy do sosu nasze klopsiki . Po ok 5 min wyciągamy i podajemy ciepłe np z ziemniakami i buraczkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 03.02.2017 09:18
Klasyka gatunku. Muszę zrobić bo dawno nie jadłam. pychota
Margo1 06.08.2014 06:59
fantastyczny obiadek
Kejti 19.05.2014 23:32
Fajny obiadek :-)
malaczarna23 17.05.2014 10:17
bardzo fajne klopsy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak