Przepis i sposób przygotowania na: Tort bananowo- karmelowy
Jajka ubić z cukrem zwykłym i cukrem waniliowym. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Blachę na tort wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto. Piec w 180 stopniach przez około 13 minut.
Masa bananowa:
Banany obrać i utrzeć. Żelatynę zalać 1/3 szklanki wody letniej i mieszać tak długo aż się rozpuści. Kremówkę ubić, dodać do niej banany i żelatynę. Wlać na upieczony biszkopt.
Masa krówkowa:
Postępować z żelatyną tak jak przy masie bananowej. Ubić kremówkę i dodawać do niej po jednej łyżeczce masy krówkowej, na końcu dodać żelatynę. Taką masę wylać na masę bananową.
Cały tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.