Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pieczarkami i papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dania jednogarnkowe to świetny pomysł na dwudniowy obiad, chociaż ze względu na smak może zniknąć zaraz po przyrządzeniu. Sprawdźcie sami!

Składniki:

ziemniaki 3 szt
kiełbasa śląska 4 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 20 dag
papryka czerwona 1 szt
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pieczarkami i papryką

Ziemniaki pokroić w cienkie plastry i obgotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć na dno obgotowane ziemniaki oraz pokrojoną w pół talarki kiełbasę. Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka i przesmażyć na patelni doprawiając Kucharkiem, pieprzem i majerankiem. Warzywa wyłożyć na ziemniaki. Paprykę pokroić w paski i chwilę podsmażyć na patelni a następnie przełożyć do naczynia jako kolejną warstwę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać ze śmietaną a następnie wylać na resztę składników.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180* i piec ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 08.05.2014 14:57
kocham takie zapiekanki
drmaciej 05.05.2014 19:29
Takie zapiekanki lubię najbardziej
Joannasz3190 05.05.2014 17:57
Uwielbiam zapiekanki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak