Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kiszonej kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
marchew 3 szt
koperek 1 pęczek
olej 1/4 szkl
cukier 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kiszonej kapusty

Młodą kiszoną kapustę odciskamy z soku i kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce, dodajemy do kapusty i mieszamy. Pęczek koperku myjemy, drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. W razie potrzeby lekko wszystko dosalamy, posypujemy cukrem i polewamy olejem. Mieszamy i odstawiamy na jakiś czas, by składniki dokładnie połączyły smaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 23.05.2014 10:07
Super do obiadu :-)
Beata23 19.05.2014 09:27
lubię taką surówkę
Gracer 14.05.2014 21:52
taką lubię :) pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak