Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka panierowane

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szk
olej do głębokiego smażenia
sól do smaku
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka panierowane

Kroki postępowania

1
Do gotującej się wody z solą i octem, wrzucam pojedynczo, bardzo delikatnie jajka, wbijam je powoli z bliskiej odległości, każde jajko gotuję 3 minuty na wolnym ogniu.
Krok 1 - Jajka panierowane foto
2
Jajka po ugotowaniu, wyciągam na talerz, odcedzam z nadmiaru wody.
Krok 2 - Jajka panierowane foto
3
Następnie jaja panieruję w jajku i bułce, uważając aby ich nie uszkodzić, muszą być w całości.
Krok 3 - Jajka panierowane foto
4
Wszystkie panierowane jajka odkładam, a w garnku rozgrzewam olej.
Krok 4 - Jajka panierowane foto
5
Jajka smażę w gorącym tłuszczu z każdej strony do zrumienienia się.
Krok 5 - Jajka panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.06.2014 22:17
dobry pomysł
Małgorzata9 15.05.2014 18:43
tak jeszcze nie jadłam
David 13.05.2014 14:12
super pomysł na jajka
kasienka23 12.05.2014 18:38
pomysłowe danie!
Gracer 12.05.2014 17:52
bardzo fajny pomysł
Pyszota 12.05.2014 17:51
super pomysł
Lidzia 12.05.2014 17:41
Wyglądają smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak