Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz mięsny

mięso mielone wieprzowe 400 gram
cebula 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 0.5 opakowania
pieczarki 250 gram
czosnek 2 ząbki

sos

jogurt naturalny 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
ser żółty 2 plastry

ciasto francuskie

ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki na nadzienie : mięso mielone, cebulę , pieczarki, czosnek.
Krok 1 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
2
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę.
Krok 2 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
3
Pieczarki podsmażamy na maśle, cebulę podsmażamy na oleju.
Krok 3 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
4
Do podsmażonej cebulki dodajemy mięso mielone i razem smażymy około 20 minut.
Krok 4 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
5
Do mięsa dodajemy przyprawę do mięsa mielonego Prymat oraz przeciśnięte ząbki czosnku.
Krok 5 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
6
Ciasto francuskie wykładamy na formę do tarty.
Krok 6 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
7
Na cisto francuskie układamy podsmażone pieczarki.
Krok 7 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
8
Na nie nakładamy mięso mielone.
Krok 8 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
9
Przygotowujemy sos do polania tarty, w tym celu łączymy ze sobą: jogurt naturalny, jajko, starty żółty ser oraz odrobinę kucharka. Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 9 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto
10
Powstałym sosem zalewamy wierzch tarty. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 30 minut.
Krok 10 - Tarta z mięsem mielonym na spodzie z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 18.04.2014 23:39
muszę koniecznie wypróbować z mięsem
Mira85 17.04.2014 12:07
super danie na obiad
wwwiolka 17.04.2014 09:45
Musi być super.
gosia56 17.04.2014 09:16
Na pewno pyszna ;)
Czyki 17.04.2014 08:22
Wygląda przepysznie:)
fotoviderek 17.04.2014 07:32
Moje smaki :)
Zdzisław 16.04.2014 16:38
same pyszne dodatki
Róża1 16.04.2014 13:58
na pewno jest wyśmienita:-)
Izabela77 16.04.2014 13:51
uwielbiam tarty, Twoja jest na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak