Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
marchewka ugotowana 1 sztuka
ogórek konserwowy 1,5 sztuki
papryka konserwowa 2 kawałki
mięso z kurczaka 150 gram
rosół 250 ml
woda 350 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie z kurczakiem i warzywami

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Ugotowaną do miękkości marchewkę pokroić w cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw i wyłożyć paskami dno silikonowej keksówki.


Paprykę i ogórki konserwowe osuszyć z zalewy i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do formy równomiernie je rozdzielając. Mięso oddzielić od kości i pokroić lub porwać w palcach na mniejsze kawałki.

Również rozłożyć w formie. Ułożyć obrane jajka.

Rosół zagotować i połączyć go z wrzącą wodą. 2 łyżkach gorącej wody rozpuścić żelatynę i powoli wlewać ja do garnka i mieszać z jego zawartością. Delikatnie wylać wywar do formy. Ostudzić i włożyć do lodówki do stężenia na całą noc. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 07.03.2014 05:23
Super na wielkanocny stół.
Jarek123 06.03.2014 21:39
Jajka z kuraczakiem i galaretka, świetne! :)
DorotaZ 06.03.2014 21:32
Lubię taką galaretę:)
adelajda 06.03.2014 21:20
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak