Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gon bao

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
sos sojowy 2 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 6 ząbek
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ryżowa 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sos
kiełki 1 garść
ryż 1 torebka
woda 3/4 szkl
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gon bao

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę, sos sojowy mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz papryką.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, polewamy marynatą, odkładamy do lodówki na 1 h.
Krok 1 - Gon bao foto
2
Smażymy kurczaka.
Przygotowujemy panierkę z wody, mąki, proszku do pieczenia.
Każdy kawałek kurczaka zamaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Gon bao foto
3
Podajemy z ryżem, sosem słodkokwaśnym i posypujemy kiełkami oraz sezamem.
Krok 3 - Gon bao foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 02.03.2014 19:28
Robię bardzo podobnie, ale marynuję w samym sosie sojowym, pycha!
Rysia 02.03.2014 11:42
Wygląda bardzo smacznie.
ZEWA 02.03.2014 10:49
super danie :)
Ania84 02.03.2014 09:48
cudnie wygląda to danie, estetyka i pomysłowość na 5+
sylwia_sl 02.03.2014 09:16
Bardzo lubię takie poytawy
Czyki 02.03.2014 08:52
To musi być pyszne:) muszę też zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak