Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w magii

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
cukier 3 łyżki
woda 1 szkl
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 100 ml
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w magii

Kroki postępowania

1
Udka przecinamy tak, żeby mieć z nich podudzia i nóżki, ściągamy z nich skórę. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Na patelnię dodajemy cukier.
Krok 1 - Kurczak duszony w magii foto
2
Rozpuszczamy go, tworząc karmel.
Krok 2 - Kurczak duszony w magii foto
3
Powoli wlewamy szklankę zimnej wody ( robimy to ostrożnie). Dokładnie mieszamy, do momentu, aż karmel nam się rozpuści.
Krok 3 - Kurczak duszony w magii foto
4
Następnie dodajemy pół kostki margaryny.
Krok 4 - Kurczak duszony w magii foto
5
Mieszamy do momentu, aż nam się margaryna rozpuści.
Krok 5 - Kurczak duszony w magii foto
6
Do garnka wkładamy mięso, zalewamy marynatą.
Krok 6 - Kurczak duszony w magii foto
7
Dusimy na wolnym ogniu ok 1 godz, co jakiś czas obracamy mięso, żeby z każdej strony nabrało ładnego koloru.
Krok 7 - Kurczak duszony w magii foto
8
Pozostałym sosem możemy polać mięso ( jeśli ktoś chce może zagęścić sos mąką , żeby był gęściejszy ).

Smacznego!!!
Krok 8 - Kurczak duszony w magii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 22.02.2014 10:55
proste i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak