Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy z fasolką adzuki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
makaron penne 1 opakowanie
papryczka chilli 1 szt
sok pomidorowy 2 szklanki
fasola czerwona
oliwki zielone 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy z fasolką adzuki

Fasolkę adzuki moczymy w wodzie najlepiej całą noc. Po namoczeniu wylewamy wodę i odcedzamy fasolę. Następnie gotujemy ją do miękkości. Paprykę czerwona kroimy w kostkę lub paseczki. Paprykę chilli siekamy drobno. Cebulę siekamy. Oliwki odcedzamy. Makron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.
Na patelni podgrzewamy olej podsmażamy cebulkę dodajemy paprykę czerwoną i chilli. Smażymy. Dodajemy odsączoną fasolkę. Smażymy chwilę i dodajemy oliwki zielone , makaron i sos pomidorowy. Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.02.2014 12:20
wygląda bardzo smacznie :) Podoba mi się bardzo ten pomysł... a o takiej nazwie fasoli pierwsze slyszę. Czy można ją dostać we większych marketach?
Adamorek 19.02.2014 10:24
bardzo ciekawy przepis
krystyna330 19.02.2014 10:00
smakołyki pycha
Romanowka 19.02.2014 09:39
bardzo smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak