Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet domowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 kg
wątróbka drobiowa 500 g
łopatka wieprzowa 700 g
marchewka duża 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziarenka pieprzu 2 szt
jajko 3 szt
kasza manna 2 łyżki
wywar z miesa i amrchewki 3/4 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
olej
cebula 1 szt
żurawina suszona 4 łyżki
przyprawy 1 (do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet domowy

Umyte ćwiartki, pokrojoną w kostkę wieprzowinę oraz wątróbkę
włożyć do garnka zalać wodą. Dodać pokrojoną na kawałki marchewkę,liście laurowe
ziarenka pieprzu i . Gotować do miękkości.Odcedzić,pozostawiając 3/4 szklanki wywaru. Obraną cebulę, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Oddzielić mięso od kości (ćwiartki) i wraz z pozostałym mięsem,
marchewką,cebulą, przemielić 2 razy przez maszynkę. Dodać suszoną
żurawinę, przyprawę do pasztetów, majeranek,bazylię, jajka,kaszę mannę i wywar.
Wszystko dokładnie połączyć. Masę przełożyć do wyłożonej papierem
do pieczenia formy, wierz posmarować olejem i piec przez godzinę w
piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.08.2014 17:33
na pewno smaczny
Grażyna13 14.07.2014 20:16
Podoba mi się :)
Smaczna_B 30.06.2014 17:58
pyszny , domowy jest najsmaczniejszy i najzdrowszy
adelajda 11.06.2014 06:00
Bardzo smaczny pasztecik :)))
gibli 21.05.2014 22:06
podoba mi się, smakowicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak