Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w paprykowo - śmietanowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 0,5 szt
śmietana 18 proc 1 opakowanie
mozzarella 3 łyżki
cebula 1 szt
oliwa do smażenia
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w paprykowo - śmietanowym sosie

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na cienkie filety. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy na oliwie z oliwek. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię do mięsa, chwilę podsmażamy. Całość zalewamy śmietaną i dusimy tak długo, aż mięso będzie miękkie, a sos odpowiednio zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy do sosu 2-3 łyżki tartej mozzarelli i bazylię. Chwilę dusimy i doprawiamy odpowiednio do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 28.01.2014 15:02
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak