Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po wiejsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 4 szt
marchewka 3 szt.
cebula biała 3 szt.
grzyby suszone 1/2 szklanki
olej 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po wiejsku

Wykonanie:
Suszone grzyby opłukać w ciepłej wodzie i ugotować, następnie drobno pokroić. Marchew umyć zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.01.2014 18:44
Smaczne śledzie.
kasienka23 18.01.2014 17:17
ekstra śledzie!
noninka77 18.01.2014 14:55
wyglądają zachęcająco:)
Krzysztof15 18.01.2014 14:20
bardzo lubie sledzie
patryska76 18.01.2014 12:14
Pięknie podany śledzik ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak