Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsno - rybne w zalewie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebule 2 szt
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ocet 2 szklanki
pieprz ziarnisty 6 szt
marchew 1 szt
woda 6 szklanek
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
ryba 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno - rybne w zalewie

Kroki postępowania

1
Ryby oczyszczamy i mielimy z cebulą oraz czosnkiem , mięso jeśli nie mamy mielonego także mielimy
Krok 1 - Kulki mięsno - rybne w zalewie foto
2
Dodajemy 1 jajko garść bułki tartej i przyprawiamy dość dobrze pieprzem oraz kucharkiem , wyrabiamy jednolitą masę
Krok 2 - Kulki mięsno - rybne w zalewie foto
3
Formujemy kulki , które obtaczamy w bułce tartej
Krok 3 - Kulki mięsno - rybne w zalewie foto
4
smażymy na oleju.
Krok 4 - Kulki mięsno - rybne w zalewie foto
5
Zalewa : Wodę zagotować dodając ocet , liście laurowe , ziele angielskie , pieprz . Dodać także marchewkę pokrojoną w plasterki i cebulkę pokrojoną w piórka . Do schłodzonej zalewy przekładamy kulki - najlepiej smakują tak po 3 dniach . Przechowywać w chłodnym miejscu .
Krok 5 - Kulki mięsno - rybne w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 04.01.2014 15:22
Super kuleczki
Wafelek2601 02.01.2014 00:04
Pyszne, też robię podobne
babajaga1969 30.12.2013 21:56
ciekawy przepis, ciekawe kotleciki mięsno-rybne i ta zalewa - wypróbuję przepis, bo mnie zaciekawił
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 20:47
Ciekawe połączenie smaków.
RenataZ-et 30.12.2013 20:33
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak