Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczanka w imprezowym wydaniu
2.Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do szklących się warzyw; Smażyć razem kilka minut ( 5-10);
3.Po tym czasue zalać ziemniaki rosołem lub wywarem warzywnym i gotować do miekkości.
5.Gdy ziemniaki są miekkie, sprawdzić jeszcze czy w smaku zupka jest dobrze doprawiona, jeśli nie,doprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować całość blenderem; Wyłaczyć źródło ciepła;
6.Boczek pokroić w cienkie plastry, owinąć w spiralę na długiej wykałaczce i usmażyć na "chrupiąco"lub zapiec w piekarniku ( jak Wam jest wygodniej);
7. Zupę można przygotować wcześniej, wieczorem tylko podgrzać i usmażyć (lub upiec) chipsy z boczku, nalewać zupę w szklanki, wkładać po chipsie i podawać.
Smacznego!