Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 30 dkg
ryż 1 szklanka
cebula 1 szt.
kapusta pekińska 1 duża szt.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bulion drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście pekińskiej

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić,cebulę pokroić w drobną kostkę,przyprawić kucharkiem i pieprzem,wymieszać.Ryż zalać 0,5 litra wody,mieszając ,gotować na małym ogniu,aż zmięknie.Do ryżu dodajemy masę mięsną ,mieszając ,dusimy kilka minut.
Z kapusty delikatnie odciąć duże liście,włożyć na kilka minut do gorącej wody.Po wyciągnięciu i odsączeniu ,wyciąć tzw nerwy,posypać pieprzem i nałożyć farsz ryżowo-mięsny.
Krok 1 - Gołąbki w kapuście  pekińskiej foto
2
Po nałożeniu farszu,zawijamy brzegi i zwijamy w rulon.
W ten sposób przygotowane gołąbki ,układamy w rondlu i zalewamy bulionem do połowy .Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 2 - Gołąbki w kapuście  pekińskiej foto
3
Gorące gołąbki wykładamy na talerzyki i podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem.
Krok 3 - Gołąbki w kapuście  pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.01.2016 21:17
uwielbiam gołąbki, a te w kapuście pekińskiej są na pewno wspaniałe
mariel78 11.03.2014 20:27
uwielbiam gołąbki pod każdą postacią
Ada-Gaba 26.02.2014 13:31
musza być pyszne
Seba 26.01.2014 10:33
smaczne jedzenie
IZABELA29 14.01.2014 08:21
takich nigdy nie robiłam ..
mirosława4 11.01.2014 17:22
bardzo lubię aczkolwiek wolę z kapuście białej :)
barbara11561 08.01.2014 16:03
lubię gołąbki w kapuście pekińskiej,nie ma problemu z rozłożeniem jaj na liście:)
Grazyna0211 05.01.2014 15:38
robię podobne są smaczne nie mają tak intensywnego zapachu kapusty
romanrafal
romanrafal 01.01.2014 10:01
fajna odmiana,napewno smaczne
adelajda 01.01.2014 09:14
lubię gołąbki w pekińskiej :)
Lis 30.12.2013 23:06
Ekstra takie gołąbki - ale w kapuście pekińskiej jeszcze nie jadłam...
ONY_za_kare 30.12.2013 12:54
muszą być dobre!
fotoviderek 30.12.2013 07:11
Świetne gołąbki :)
Alex_M 29.12.2013 13:37
świetny pomysł! mam właśnie wszystkie składniki, więc chyba zrobię na dniach :)
Beatris 29.12.2013 10:48
Ale pyszności:) Zjadłabym takiego gołąbka z przyjemnością.
w mojej kuchni 29.12.2013 08:05
same pyszności na talerzu..
anemon 29.12.2013 07:53
Ciekawa odmiana tradycyjnych gołąbków.
Sroczka 28.12.2013 23:47
Ależ te gołąbki musiały być pyszne.
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 22:31
Uwielbiam, takie gołąbki.
Monika58 28.12.2013 22:15
ładnie wyglądają w takiej delikatnej kapuście
gosia1988 28.12.2013 22:01
bardzo lubię w kapuście pekińskiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak