Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarka nadziewana mozzarellą w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
mąka
woda
mleko
mozzarella pół
bazylia 3 listki
jajko 1
olej rzepakowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarka nadziewana mozzarellą w cieście

Kroki postępowania

1
ciasto: zależy ile chcemy zrobić pieczarek - ciasto mniej więcej powinno wyglądać tak jak na naleśniki: jajko, kilka łyżek mąki, 1/3 szklanki wody i 1/3 szklanki mleka, szczypta soli i pieprzu.
Krok 1 - Pieczarka nadziewana mozzarellą w cieście foto
2
myjemy nasze pieczarki, wykręcamy ogonek i wkładamy do środka ser. Wkładamy do naszego ciasto kapeluszem do dołu.
Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Krok 2 - Pieczarka nadziewana mozzarellą w cieście foto
3
Po kilku minutach obracamy na drugą stronę (mniej więcej po3 min z każdej strony). Odsączamy na ręczniku papierowym i dekorujemy bazylią. Smacznego :)
Krok 3 - Pieczarka nadziewana mozzarellą w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.12.2013 11:21
Takiej pieczarki jeszcze nie widziałam. Świetny pomysł.
carmen 12.12.2013 20:34
pięknie wyglądają :)
Niki22 12.12.2013 19:02
takie pieczarki to ja luuubie :)
halina17 12.12.2013 16:08
Smaczne pieczarki,
Adamorek 12.12.2013 16:01
bardzo ciekawe pieczarki
Romanowka 12.12.2013 14:58
Fajne na przekąskę, podczas spotkań ze znajomymi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak