Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane szparagi z bułką tartą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 250 g
cukier 1 łyżeczka
woda 50 ml
masło 1 łyżka
czosnek ząbki 2
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane szparagi z bułką tartą

Kroki postępowania

1
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię. Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
Krok 1 - Glazurowane szparagi z bułką tartą foto
2
Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą.
Krok 2 - Glazurowane szparagi z bułką tartą foto
3
Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
Krok 3 - Glazurowane szparagi z bułką tartą foto
4
Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.
Krok 4 - Glazurowane szparagi z bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.12.2013 20:29
z zamrażalki :o)
AZgotuj 06.12.2013 14:34
Pyszności, tylko skąd szparagi wziąć o tej porze:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak