Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
twaróg 1 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem

Z gotowego ciasta francuskiego wykrawamy kawałki, przygotowujemy dżem, my lubimy dżem z borówki (dżem najlepiej odcedzić aby nie rozpływał się w cieście), na kawałki nakładamy około 1 łyżeczkę dżemu, zawijamy, wkładamy do piekarnika na około 20minut, po wyjęciu z piekarnika polewamy czekoladową polewą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.11.2013 18:06
fajne rogaliki
Łucja 20.11.2013 22:55
tytule masz podane że z dżemem, a w składnikach twaróg :)
Marta11 20.11.2013 13:12
pyszne rogale
Kuchenka 20.11.2013 12:44
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak