Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i żurawiną

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dkg
cebula biała 2 szt
jabłka 2 szt
żurawina 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem i żurawiną

Wątróbkę myjemy obieramy z błonek kroimy na pół. Wątróbkę dajemy na sitko odsączamy.


.Następnie wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.

Na patelni rozgrzewamy olej dajemy wątróbkę,smażymy aż zmieni kolor,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pióra,i dodajemy pokrojonę jabłko w cząstki ,dodajemy również zurawinę ,chwilę jeszcze dusimy najlepiej pod przykryciem.
Pod koniec smazenia dodajemy majeranek.

Przed podaniem posypujemy solą.Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.03.2014 12:05
super połączenie
olkaaa 01.12.2013 09:34
chętnie zrobię
gusia1000 14.11.2013 19:39
Smaczna taka.
okrysia 14.11.2013 16:38
SMACZNE TO!
ONY_za_kare 14.11.2013 12:10
nie przepadam za wątróbką, ale takiego połączenia chciałbym spróbować :)
mysza75 13.11.2013 15:15
jakie to dobre, uwielbiam połączenie wątróbki z żurawiną
Alex_M 13.11.2013 11:09
jeszcze takiej nie próbowałam, ciekawe :)
gosia56 13.11.2013 09:56
bardzo dziękuję za miłe komentarze ;)a tak podana wątróbka ma bardzo dobry smak
adelajda 13.11.2013 07:59
dobre połączenie :)
fotoviderek 13.11.2013 07:16
Super rarytasik :)
Lis 12.11.2013 22:41
Bardzo smakowicie zapowiadająca się wątróbka:)
Róża1 12.11.2013 21:29
ale świetny pomysł Gosiu !!!!
w mojej kuchni 12.11.2013 20:50
takie smaki to lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak