Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe przekąski
Bułkę moczymy w wodzie,cebulę drobno kroimy i przesmażamy na złoty kolor w odrobinie oleju. Paprykę oczyszczamy z nasion,część (1/4) kroimy w drobną kostkę,resztę (3/4) w paski,siekamy natkę pietruszki. Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę,pietruszkę,cebulę,odciśniętą bułkę,wbijamy jajko,przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy wszystko na jednolitą masę.
Nabieramy w dłoń porcję masy mięsnej,do środka wkładamy paski papryki,kawałki sera i formujemy walce,obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy na oleju.
Zimne roladki drobiowe oraz te z mięsa mielonego kroimy na grubsze plastry,układamy na półmisku,dekorujemy listkami sałaty i podajemy jako przekąskę.