Przepis i sposób przygotowania na: Bałkańskie cevapcici na czerwonym ryżu
Kroki postępowania
Mięso mielone przekładamy do miski, solimy, pieprzymy i dodajemy ziołową cebulkę.
Cevapcici można serwować jako samodzielne danie np z sosem czosnkowym.
cebula | 250 g |
pęczek pietruszki | 1 |
olej | 6 łyżek |
mięso mielone - mieszane | 500 g |
sól | |
ryż długoziarnisty | 150 g |
bulion | 250 ml |
pasta pomidorowa | 200 g |
pomidorki koktajlowe | 6 szt |
groszek zielony | 150 mrożony |
tymianek | 1,5 (suszony) |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: