Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy do tortu najprostszy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń 2
mleko 3/4 l
cukier 4 łyżki
masło 1 kostka
cukier waniliowy
cukier puder 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy do tortu najprostszy

Najpierw gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu , dodajemy cukier .
Budyń cały czas mieszamy , aby się nie przypalił .
Po zrobieniu budyń odstawiam by całkowicie wystygł.
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodajemy budyń stopniowo i miksujemy . Jeśli w masie pojawią się grudki to dodajemy łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta . Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Jednorazowo nie dodajęemy więcej niż 3 łyżki mleka .
Do masy możemy dodawać najprzeróżniejsze składniki , aby uzyskać krem smakowy np. dodajmy tabliczkę rozpuszczonej czekolady , bedzie krem czekoladowy , albo jakieś owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak