do mielonego mięsa wieprzowego ( u mnie z szynki) dodać ser pokrojony w kostkę, 2 łyżki kaszy manny i 3 łyżeczki jogurtu naturalnego, doprawić solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, granulowanym czosnkiem, wyrobić masę mięsną i odstawić by kasza ściągnęła mięso. szpinak przesmażyć na łyzce masła z czosnkiem wyciśniętym przez praskę, poddusić 10 minut i odparować nadmiar płynu, przełożyć do miseczki żeby wystygło. Z mięsa formować kulkę, rozpłaszczać na dłoni, na środek powstałego kółka kłaść łyżeczkę szpinaku, przykrywać drugim mięsnym kółkiem i sklejać, obtaczać w reszcie manny i smazyć na rumiano. Kurki przesmazyć na maśle w garnku o grubszym dnie, dodać bulion, resztę jogurtu, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Dusimy 10 minut, zagęszczamy mąką,wkłądamy kotlety do sosu i dusimy razem kilka minut, posypujemy świeżą natką. Danie podałam z ugotowanym ryżem.