Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką i brzoskwiniami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinia 1 puszka
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowanie
śnieżka 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką i brzoskwiniami.

Upiec biszkopt z 7 jaj . Rozpuścić 2 galaretki wg przepisu . Brzoskwinie pokroić w większą kostkę . Następnie zimne mleko ubić ze śnieżką i rozpuścić w pół szklanki wrzątku żelatynę ostudzoną połączyć z śmietaną i wymieszać mikserem . Przełożyć ją do lodówki i jak zacznie tężeć przełożyć masę na biszkopt następnie ułożyć brzoskwinie wstawić do lodówki . Gdy galaretki zaczną tężeć zalać ciasto galaretką . Smacznego !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.10.2013 16:05
Dobra ciasto.
Róża1 28.09.2013 22:36
pyszne ciacho!!!
monisia1977 24.09.2013 07:09
super ciacho
Janina 23.09.2013 20:47
POyszniutkie;)
Sylwia26 23.09.2013 20:07
ale smakołyki :)
sanielcia 23.09.2013 19:29
to musi być pyszne!
Aleksandra/Olcia 23.09.2013 19:15
ale apetyczne
Zdzisław 23.09.2013 18:58
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak