Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUKSELKA Z PIECZARKAMI W ŚMIETANIE

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
pieczarki 15 dag
rosół z kostki 1 szklanka
masło 1 łyżka
cebula 1 szt.
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: BRUKSELKA Z PIECZARKAMI W ŚMIETANIE

Wykonanie:
Brukselkę oczyścić i usmażyć na maśle z pokrojoną cebulą 15 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem zagotować przez następne 15 minut. Gdy brukselka jest już miękka, zalać śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku i podawać do drugich dań. Śmietanę można zagęścić mąką lub żółtkiem (ale niekoniecznie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 23.09.2013 14:27
mniami :) super danie
IwonaDD 17.09.2013 11:37
wygląda na pyszne danie
paulina2157 17.09.2013 09:21
fajne połączenie
IZABELA29 17.09.2013 08:40
smaczne danie
w mojej kuchni 17.09.2013 08:10
moje smaki...
ana1 17.09.2013 07:43
uwielbiam brukselkę
babajaga1969 17.09.2013 04:40
szybkie i smaczne danie
Gracer 16.09.2013 21:57
zjadłbym takie coś
msmors 16.09.2013 21:27
ale coś mi ten rosół z kostki nie pasuje.
msmors 16.09.2013 21:26
zdrowa zupa
Renataj 16.09.2013 21:08
Ciekawe i apetyczne danie.
gosia1988 16.09.2013 21:00
fajne połączenie, na pewno pyszne danie
sasanka 16.09.2013 20:57
to coś na kształt zupy, sosu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak