Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z ogókiem i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
korniszony 5 szt
pieczarki 20 dag
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 szklanka
bulion warzywny 1 szklanka
mąka 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z ogókiem i pieczarkami

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy . Kroimy w dużą kostkę . Posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na maśle z dodatkiem oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę . Mieszamy. Dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy wszystko razem. Zalewamy przecierem pomidorowym . Zagotowujemy . doprawiamy papryką słodką pieprzem i solą. Zagotowujemy Wlewamy bulion i dusimy. Pod koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki korniszony. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę. Wlewamy ja do gulaszu , mieszamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 09.09.2013 17:52
Fajny gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak