Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa Ewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
mąka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
jabłka 1 kg
cukier żelujący 1 szt
kakao do posypania
wiśnie bez pestek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa Ewy

Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Kropimy cytryną i smażymy chwilkę na patelni dodając cukier żelujący według przepisu na opakowaniu. Pieczemy roladę. Białka ubijamy z cukrem na gładka sztywną pianę. Dodajemy żółtka wymieszane z odrobiną octu. Mieszamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy i wlewamy na blachę do pieczenia. Pieczemy ok 20 min. Ciepłą wyciągamy z blachy i kładziemy na czystą ściereczkę. Zwijamy w roladę. Kiedy ostygnie rozwijamy i smarujemy jabłkami. Zwijamy. Wstawiamy do lodówki. Następnie prószymy kakao i ozdabiamy wiśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 23.08.2013 17:52
wspaniały deser, mmm pycha.
dziewczyna_z_kodeksem 23.08.2013 14:30
strasznie rzadko zdarza mi się przygotowywać rolady, chyba wynika to z wrodzonego lenistwa, ale może na tę się skuszę
patryska76 23.08.2013 12:53
Koniecznie muszę wypróbować ;)
bogusia19 23.08.2013 10:50
musi być smaczna
Katarina 23.08.2013 10:23
Bardzo fajna rolada
dodi 23.08.2013 09:34
pyszna roladka
Paolcia 23.08.2013 09:21
smacznie wyglada :)
agnieszka214 23.08.2013 09:08
łądna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak