Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
przecier pomidorowy 250 ml
pomidory bez skóry 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorach

Z tych proporcji wyszły mi dwa słoiki po ok. 1 l.
Słoiki i nakrętki trzeba umyć i wyparzyć wrzątkiem.
Fasolkę trzeba umyć, odkroić końce i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować ją około 115 minut na małym ogniu. Następnie trzeba ją odcedzić. Do fasolki dodać przecier, pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotować. Doprawić do smaku.
Gorącą fasolkę przekładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, żeby sprawdzić, czy nakrętka "nie puszcza".
Jeżeli wszystko jest w porządku- słoiki wkładamy do dużego garnka, wlewamy zimną wodę do połowy wysokości słoików i gotujemy na małym ogniu około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 21.08.2013 16:31
smaczne wydanie fasolki
Karolcia12 21.08.2013 11:56
takiej wersji fasolki jeszcze nie próbowałam
Sylwia26 21.08.2013 11:51
apetycznie wygląda
Megg 21.08.2013 11:43
super smaczna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak