Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka w marynacie z syropem klonowym
Kroki postępowania
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym żeberka posmaruj wcześniej przygotowaną marynatą.
żeberka wieprzowe | 1 kilogram |
marynata | |
syrop klonowy | 3 łyżki |
czosnek posiekany | 2 ząbki |
musztarda dijon | 1 łyżka |
sok z limonki | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 pokruszony |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: