Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowo-makowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4
margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mak 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 1/3 szklanki
olejek migdałowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowo-makowa

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

Margarynę utrzeć dodając stopniowo jajka, cukier, przesiane mąki z proszkiem.
Do utartego ciasta wlać mleko i wsypać suchy mak.
Jeszcze raz dokładnie utrzeć ciasto i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

Piec w 175º przez 50 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.02.2014 15:52
lubię babki ,lubię tez mak :)
norweska20 15.01.2014 08:33
baba jak malowana...super
kasienka23 10.08.2013 10:47
lubię babkę z makiem!
everay 09.08.2013 22:52
szybko i smacznie
Luki 09.08.2013 21:18
Fajna babka
Wiesława1 09.08.2013 20:44
super piegusek .Lubię
Janina 09.08.2013 18:14
Pyszna babka;)
barbara11561 09.08.2013 16:09
pyszna,taką lubię:)
lara 09.08.2013 15:54
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak