Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana filetem z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
filet z kurczaka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
koperek 1 pęczek
sos
śmietana 4 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana filetem z kurczaka

Kroki postępowania

1
Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy środek. Miąższ kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto
2
Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy cukinię i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto
3
Oddzielnie podsmażamy pokrojone w kostkę mięso (można je także zmielić).
Krok 3 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto
4
Do cebulki i cukinii dodajemy mięso, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek, całość podlewamy odrobiną wody.
Krok 4 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto
5
Przygotowanym farszem nadziewamy wcześniej posolone połówki cukinii.
Krok 5 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto
6
Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku i sosem zalewamy cukinię.
Cukinie zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.
Krok 6 - Cukinia nadziewana filetem z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.07.2013 21:12
lubię nadziewane cukinie
BeataJ 30.07.2013 21:05
Czy mnie się wydaje czy te cukinie są okrągłe? W takiej postaci jeszce ich nie widziałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak