Przepis i sposób przygotowania na: Tort mascarpone z nutellą
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/286750/ciemny-biszkopt-na-tort-bez-proszku-do-pieczenia.html
2. Kroimy go na trzy równej grubości blaty.
Biszkopt | |
jaja | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
kakao | 1 łyżka |
masa | |
ser mascarpone | 500 g |
śmietana 30% | 300 ml |
cukier puder | 4 łyżki |
nutella | 3 łyżki |
czekolada gorzka | 100 g |
płatki migdałowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: