Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z marchewką i cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzby lesne
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Zalewa:
woda 3 szklanki
ocet 1/2 szklanka
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z marchewką i cebulką

Oczyszczone leśne grzyby kroimy na niewielkie kawałki i sparzamy.
Z podanych składników przygotowujemy zalewę - zagotowujemy. Do wyparzonych słoików przekładamy grzyby wraz z podgotowaną w zalewie marchewką i cebulą pokrojoną w plasterki. Grzyby zalewamy wrząca zalewą. Słoiki pasteryzujemy około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 01.07.2013 18:37
ja w tym roku będe próbowała marynować opieńki, zobaczymy co wyjdzie :D
joanna__s 14.06.2013 18:50
Ja też uwielbiam grzyby - pod każdą postacią!! A te wyglądają na bardzo smaczne.
Olga_SK 14.06.2013 17:09
uwielbiam marynowane grzybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak