Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka "babska" na karmelkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane
wódka 0,5 l
cukierki 30 karmelki mleczne

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka "babska" na karmelkach

Wódkę rozlać do dwóch butelek a następnie do każdej z nich wrzucić połowę karmelków. Dobrze wstrząsnąć butelki i wstawić do lodówki. Przez kilka kolejnych dni codziennie przynajmniej trzy razy potrząsać butelkami, aby cukierki całkowicie się rozpuściły. Na koniec dolać do wódki mleko skondensowane (u mnie niesłodzone), wymieszać i odstawić do lodówki. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 16.02.2014 21:36
pyszna, ja robię na kukułkach:)
Grażyna13 24.06.2013 11:12
Co za pyszności :)
adelajda 16.06.2013 18:02
super naleweczka
Janina 13.06.2013 14:50
smakowita naleweczka ;)
Habibi 13.06.2013 14:36
Ja robię taką wyłącznie na jednym rodzaju cukierków i nazywa się ją u nas Wertersówką ;)
kamyk 13.06.2013 13:38
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak