Przepis i sposób przygotowania na: Deser na łące z kwiatami i motylem
Kroki postępowania
wody. Przelewam je do płaskich pudełek. Pomarańczo kroje na pół, wydrążam
środek i do jednej polówki wlewam galaretkę zielona do drugiej żółtą z odrobiną
różowej. Wstawiam do lodówki. Z galaretki Margarita odlewam pół szklanki dodam
ją do ubitej na sztywno śmietany, wsypuję 1 łyżkę cukru pudru.
galaretek w pudełkach foremkami serce wykrawam kształty. Środki serca zalewam
śmietana kremówką. Po stężeniu układam na nich truskawkami i z winogron tworzą
kwiatki. Z każdej połówki pomarańcza odcinam plastry 0,5 cm. Zrobię z nich motyla. Jedno skrzydło będzie zielone
drugie żółte. Na każde skrzydło układam plaster truskawki. Ze skórki pomarańczy
drugiej robię tułów. Głowę motyla z winogrona. Na talerzu układam truskawki
nacięte w rozetę, posypuję cukrem pudrem. Pozostała śmietanę kremówkę wyciskam
na talerz, i układam na niej płatki truskawek tworząc kwiatka.