Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w panierce z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
jajko 1 szt
przyprawa kuczarek 1/2 łyżeczki
ser żółty 2-3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w panierce z serem

Kroki postępowania

1
Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Filety z morszczuka w panierce z serem foto
2
Jajko wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Filety z morszczuka w panierce z serem foto
3
Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Filety z morszczuka w panierce z serem foto
4
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub frytkami i surówką.
Krok 4 - Filety z morszczuka w panierce z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 22.06.2013 08:28
Pychotka taka rybka :)
mela25 21.06.2013 23:54
ale pyszne cudne
aginaa 13.06.2013 22:32
uwielbiam taka rybke
Alex_M 12.06.2013 15:26
super pyszna rybka!
romanrafal
romanrafal 10.06.2013 14:33
super rybka
Katarzyna59 10.06.2013 07:52
bardzo smacznie wygląda
beniaminek 09.06.2013 22:47
fajne danie
AnielskaSlodycz 09.06.2013 22:12
świetne i zapewne pasuje do innych ryb :)Chętnie wypróbuje
LoLa 09.06.2013 21:16
no no wygląda smakowicie
Megg 09.06.2013 20:28
przepyszna taka rybka
Izabela77 09.06.2013 20:00
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak