Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt
jabłko 2 średnie szt
miód płynny 2 łyżki
masło ok2 łyżki
przyprawa kuchenna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka z miodem

Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki wątroby.
Jabłka umyć, pokroić i wyciąć gniazda nasienne, obsmażyć na maśle i dodać do wątróbki. Dodać też obraną i pokrojoną w krążki cebule. Podlać wodą albo bulionem i miodem.
Dusić do momentu, aż po nakłuciu nie wypłynie czerwony płyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.06.2014 22:09
lubię wątrobę wieprzową, tak przyrzadzonej jeszcze nie jadłam
gacopierz23 10.06.2014 17:01
jestem ciekawa jej smaku, czas spróbować
Róża1 08.10.2013 21:49
fantastyczny pomysł:-)
beatkaa153 23.09.2013 20:39
ciekawa wątróbka:)
pestka 14.09.2013 11:58
lubię wątróbkę , ale z miodem nie robiłam
Margo1 07.09.2013 17:20
lubię taką wątróbkę
Monia 08.06.2013 12:42
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkami, a miód? Czemu nie, mogę dodać ;)
Lampencjo 08.06.2013 12:30
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak