Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z bułką tartą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 250 g
masło 2 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z bułką tartą

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać i odciąć twarde końcówki. Gotować ok. 10 - 15 min. w wodzie z cukrem i solą. Odcedzić.
Krok 1 - Szparagi z bułką tartą foto
2
Masło rozpuścić i dodawać bułkę tartą do momentu aż masło je wchłonie, ale jeszcze będzie płynne.
Krok 2 - Szparagi z bułką tartą foto
3
Szparagi ułożyć na talerzu i polać masłem z bułką tartą.
Krok 3 - Szparagi z bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 03.01.2014 18:17
bardzo dobre polecam
olkaaa 05.06.2013 07:44
wyglądają kusząco
aisoglam 30.05.2013 13:09
Smakowicie :)
gosia56 30.05.2013 12:50
bardzo lubię szparagi ale muszę przyznać ze zielonych jeszcze nie jadłam tylko białe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak