Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z roszponką szpinakiem i łososiem
Kroki postępowania
Wstawiamy wodę na makaron i przygotowujemy sos beszamelowy:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/282980/szpinakowe-kopytka-z-beszamelem.html
Szpinak dokładnie płuczemy, osuszamy i dusimy, aż zwiędnie. Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem - przekładamy do miseczki.
Roszponkę również płuczemy, osuszamy i dusimy, aż zwiędnie - doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron wrzucamy na wrzątek i obgotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (robiłam to partiami po 3 płaty).
1. wlewamy kilka łyżek sosu (aby pokryło dno naczynia) i układamy makaron,
2. nakładamy szpinak i roszponkę, polewamy sosem i przykrywamy kolejną warstwą makaronu,
Piec w 190 stopniach C przez około 35 - 45 minut
Smacznego :)