Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
Koperek suszony Prymat 1 opakowanie
majonez tradycyjny 3 łyżki
rzodkiewka 10 (czerwona)
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i koperkiem

Kroki postępowania

1
Rzodkiewki myjemy, obcinamy końcówki i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Sałatka z rzodkiewką i koperkiem foto
2
Ryż gotujemy do miękkości, a jajka gotujemy na twardo. Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Sałatka z rzodkiewką i koperkiem foto
3
Rzodkiewkę, jajka i suszony koperek wrzucamy do miski i mieszamy.
Krok 3 - Sałatka z rzodkiewką i koperkiem foto
4
Dorzucamy lekko schłodzony ryż. Całość mieszamy.
Krok 4 - Sałatka z rzodkiewką i koperkiem foto
5
Na koniec dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku pieprzem. Całość mieszamy i odkładamy ciepłą sałatkę do lodówki na przynajmniej 30 minut, aby się schłodziła i nabrała idealny smak.

Sałatka gotowa.

Życzymy smacznego :))
Krok 5 - Sałatka z rzodkiewką i koperkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 03.06.2013 22:42
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak