Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puding Manna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 3 łyżki
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
czekolada 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Puding Manna

Do garnczka wlej mleko krowie lub modyfikowane, dodaj 2 łyżeczki cukru lub cukru waniliowego.
Do gotującego się mleka wsyp błyskawiczną kaszkę manną i gotuj około 3 minuty aż będzie bardzo gęsta.
Foremkę lub filiżankę posmaruj odrobinę oliwą i włóż kaszkę na spód, potem kostkę czekolady, i przykryj foremkę do końca kaszką.
Odłóż do ostygnięcia, następnie zanurz na chwilkę formę z kaszką w bardzo gorącej wodzie aby lepiej odeszła od formy i wyłóż na talerzyk.
Do przyozdobienia możesz polać sokiem truskawkowym lub bitą śmietaną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.12.2013 00:15
Super deser.
Patriszja
Patriszja 11.05.2013 08:58
idealne dla małego dziecka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak