Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe
Kroki postępowania
mąka 3 szklanki
jaja 2 sztuki
cukier 1/2 szklanka
margaryna 1/2 kostka
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
soda oczyszczona 1 łyżeczka
wierzch:
orzechy włoskie 30 dag
cukier 5 łyżek
miód 2 łyżki
margaryna 1/2 kostka
krem:
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 3 szklanki
mąka 1 łyżka
margaryna 1 kostka
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kwa rozpuszczalna 1 łyżka
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Drugą część ciasta rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, na nie wykładamy orzechy i pieczemy.