Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie chrzanowo-musztardowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion wołowy 250 ml
schab bez kości 4 plastry
śmietana 18 proc 3 łyżki
chrzan 2,5 łyżeczki
mąka 2 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie chrzanowo-musztardowym

Sposób przygotowania:

Plastry schabu rozbijamy delikatnie np. przez folię. Następnie nacieramy je z obu stron solą, pieprzem, papryka słodką i ziołami prowansalskimi. Ostawiamy na 30 minut. Po tym czasie schab podsmażamy na rumiano z obu stron. Plastry schabu wyjmujemy z patelni, a do powstałego tłuszczu wlewamy bulion i dodajemy chrzan i musztardę- mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do bulionu szybko mieszając, sos chwilkę gotujemy aż do zgęstnienia. Następnie wkładamy plastry schabu i dusimy je w sosie pod przykryciem około 30 minut. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu aż do uzyskania żądanej konsystencji sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 19.04.2013 19:35
super.....może jutro zrobię:)
Marta11 03.04.2013 16:03
oj smacznie wyglada:)
Konczi 03.04.2013 16:02
musiał być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak