Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietan 3 lyzki
cukier kryształ 1/2 szklanki
masło 100 g
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
banan 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: babka bananowa

Banany pokroic na kawałki. Utrzec je ze smietana i polowa cukru. Jajka utrzec z reszka cukru o maslem. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia. Wszystkie skladnieki razem polaczyc. Ciasto przelozyc do wysmarowanej formy. Piec 45 min w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.10.2013 11:06
smaczna do kawki
martyna94 02.07.2013 16:15
Pyszna babka :)
Magda60 29.06.2013 13:41
uwielbiam babki
Grazyna0211 02.05.2013 16:35
fajny pomysł na smaczne ciasto
lipaka 06.04.2013 20:34
jeszcze takiej nie jadalm
Bernadeta1 06.04.2013 00:44
super babka,robiłam
ben-ka 05.04.2013 13:10
takiej nie jadłam.
karolina1869 04.04.2013 19:49
bardzo orginalny przepis na babkę
Boska_Agatka 02.04.2013 15:36
super polecam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak