Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karbowane paluchy twarogowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
oliwa
twaróg 150 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Karbowane paluchy twarogowe

Kroki postępowania

1
Margarynę (lub masło) rozpuścić w rondelki.
do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i twaróg wymieszać. Następnie wlać margarynę i wymieszać mikserem.
Krok 1 - Karbowane paluchy twarogowe foto
2
Ciasto rozwałkować i przecinać karbowanym nożykiem tworząc paluchy. Ułożyć na blasze posmarowaną oliwą.
Krok 2 - Karbowane paluchy twarogowe foto
3
Piec ok. 15 - 20 min. w temp. 180 st. C. W połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę.
Krok 3 - Karbowane paluchy twarogowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 25.03.2013 12:42
muszę wyprorokować przepis :)
msmors 25.03.2013 10:37
ciekawy przepis
Janina 25.03.2013 10:37
Bardzo smaczne
kasiek 25.03.2013 09:08
ale super te paluchy wyglądają
dodi 25.03.2013 09:05
super pomysł!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak