Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z soczewicy z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
imbir 3 cm
soczewica zielona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z soczewicy z imbirem

Soczewicę opłukujemy, namaczamy na noc. Następnego dnia odsączamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości. pod koniec gotowania solimy. Papryki oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki. Cebulki wraz ze szczypiorem oczyszczamy i drobno siekamy. Ostudzoną soczewicę mieszamy z warzywami, dodajemy imbir i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Danie to możemy także podać na ciepło - wystarczy warzywa podsmażyć na oleju, dodać do nich soczewicę, doprawić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak