Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 10 dag.
żółtko jajek 2 szt.
mąka pszenna 20 dag.
cukier 10 dag.
tłuszcz do posmarowania foremek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń czekoladowy 8 dag.
mleko 750 ml.
cukier 15 dag.
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem

Makę pszenną wymieszałem z proszkiem do pieczenia.Dodałem żółtka,cukier i margarynę.Zagniotłem ciasto.Schłodziłem w lodówce przez 30 min.Tłuszczem posmarowałem foremki,następnie wykleiłem ciastem.Włożyłem do nagrzanego piekarnika.Babeczki piekły się 10 min.w temp.180*C.Następnie babeczki wyciągnąłem z foremek.Ugotowałem słodki i gęsty budyń,napelniłem nim babeczki.Posypałem po wierzchu wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2014 10:09
fajny pomysł:-)
dianix 13.07.2013 18:12
bardzo apetyczne
Alex_M 03.05.2013 13:27
pyszny deserek!
Katarzyna59 15.03.2013 19:46
bardzo apetyczne babeczki
pestka 14.03.2013 14:03
dobry pomysł na deser o smaku czekoladowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak