Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl arbuzowo-truskawkowy na kefirze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 3 łyżki
kefir 700 ml
arbuz

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl arbuzowo-truskawkowy na kefirze

Truskawki opłukujemy, osuszamy i oczyszczamy z szypułek. Dodajemy pokrojonego w kostkę arbuza i razem miksujemy. Dodajemy cukier i kefir i dokłądnie mieszamy.Najlepiej smakuje schłodzony -możemy wstawić do lodówki na dwie godziny lub wrzucić do koktajlu kostki lodu. Zamiast świeżych truskawek możemy dodać mrożone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.05.2013 14:32
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak